Forum Inne spojrzenie
Fotki nie tylko cmentarzy, rpg, manga i anime, koty i ich miłośnicy

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

webkomiksy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Manga & Anime
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michal
Dziennikarz - Fotograf

PostWysłany: Sro Maj 16, 2007 1:38 pm    Temat postu: webkomiksy Odpowiedz z cytatem

nie chodzi mi tu tylko o mangi, ale dział chyba najodpowiedniejszy. co polecacie?

ja ostatnio odkryłem:
http://www.giantitp.com/comics/oots0001.html - parodystyczna rzecz o AD&D, z biegiem czasu niestety powaznieje (to częsty problem w parodystycznych komiksach), ogólnie miła rzecz
to też dobre - http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=612 - cała prawda o erpegach Very Happy

natomiast to:
http://www.errantstory.com/ - to mój ulubiony kawałek fantasy w sieci. fabuła może nie powala, ale za to genialne dialogi, świetny setting - doskonale rozwiązane kwestie rasowe, bez typowej amerykańskiej pruderii, samo założenie bardzo lubię - własnie btw, jakie są jeszcze światy z uberelfami? kojarzę coś Norton/Lackley(?) ze smokami i ludźmi jako rasą niewolników. kreska imho przyjemna, no i genialny chowaniec Very Happy - gorąco polecam.

kiedyś byłem zagorzałym miłośnikiem MegaTokyo, niestety w końcu i ja musiałem przyznać, że ten niegdyś legendarny komiks stał się obecnie ckliwą, ciągliwą opowiastką dla hamerykańskich gimnazjalistów...
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Samo Zuo

PostWysłany: Sro Maj 16, 2007 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam odwiedzić tą STRONĘ, Ze szczególnym uwzględnieniem

Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Czw Maj 17, 2007 9:10 am    Temat postu: wątek Odpowiedz z cytatem

The Order of the Stick jest całkiem niezłe :> świetne właściwie Very Happy
Dopiero dochodzę do setnego odcinka Razz

A ja ze swojej strony polacam:

Całość to rózne wątki jak Death ( jedne z moich ulubionych -> Death of Choking On A Giant Frog), Cliffhangers (czyli parodia na Indiana Jones), Espionage ( Bond i spółka), Fantasy (czyli rpg całą parą, również jedne z moich ulubionych), Harry Potter, Imperial Rome, Martians, Mythbusters (tak, ci z Discovery), Nigerian Finance Minister (miodzio...) , Pirates, Shakespeare, Space (również polecam), Star Wars, Steve and Terry (bezapelacyjnie wygrywa, występuje tam Cthulhu), Supers i Miscellaneous.

Niemal całość to zdjęcia (wyjątek Supers) figurek, i to w wiekszśći ludzików LEGO. Kapitalny pomysł.

Cóż ten wątek bardziej pasuje juz mi do rpg... ale hmm... może zrobić dział komiksy... albo podczepić pod dział 'książki' hmm... no nie wiem Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: