natomiast to:
http://www.errantstory.com/ - to mój ulubiony kawałek fantasy w sieci. fabuła może nie powala, ale za to genialne dialogi, świetny setting - doskonale rozwiązane kwestie rasowe, bez typowej amerykańskiej pruderii, samo założenie bardzo lubię - własnie btw, jakie są jeszcze światy z uberelfami? kojarzę coś Norton/Lackley(?) ze smokami i ludźmi jako rasą niewolników. kreska imho przyjemna, no i genialny chowaniec - gorąco polecam.
kiedyś byłem zagorzałym miłośnikiem MegaTokyo, niestety w końcu i ja musiałem przyznać, że ten niegdyś legendarny komiks stał się obecnie ckliwą, ciągliwą opowiastką dla hamerykańskich gimnazjalistów... _________________ In this picture stands a man, far away, alone and distant
Like a solitary field in some nameless foreign land
Wysłany: Czw Maj 17, 2007 9:10 am Temat postu: wątek
The Order of the Stick jest całkiem niezłe :> świetne właściwie
Dopiero dochodzę do setnego odcinka
A ja ze swojej strony polacam:
Całość to rózne wątki jak Death ( jedne z moich ulubionych -> Death of Choking On A Giant Frog), Cliffhangers (czyli parodia na Indiana Jones), Espionage ( Bond i spółka), Fantasy (czyli rpg całą parą, również jedne z moich ulubionych), Harry Potter, Imperial Rome, Martians, Mythbusters (tak, ci z Discovery), Nigerian Finance Minister (miodzio...) , Pirates, Shakespeare, Space (również polecam), Star Wars, Steve and Terry (bezapelacyjnie wygrywa, występuje tam Cthulhu), Supers i Miscellaneous.
Niemal całość to zdjęcia (wyjątek Supers) figurek, i to w wiekszśći ludzików LEGO. Kapitalny pomysł.
Cóż ten wątek bardziej pasuje juz mi do rpg... ale hmm... może zrobić dział komiksy... albo podczepić pod dział 'książki' hmm... no nie wiem