Forum Inne spojrzenie
Fotki nie tylko cmentarzy, rpg, manga i anime, koty i ich miłośnicy

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

EURO 2012

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Co tam na świecie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

sądzę że....
Polska da radę bez problemu
0%
 0%  [ 0 ]
da radę, ale ledwo co - coś jak Grecy z olimpiadą
33%
 33%  [ 2 ]
będą to najgorsze EURO w historii
16%
 16%  [ 1 ]
odbiorą nam organizację widząc co tu sę wyrabiać będzie
50%
 50%  [ 3 ]
Wszystkich Głosów : 6

Autor Wiadomość
Michal
Dziennikarz - Fotograf

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:14 am    Temat postu: EURO 2012 Odpowiedz z cytatem

no i stał się cud. dostaliśmy organizację.

pierwsza, wysoka fala bezrozumnej radości przetoczyła się przez internet. zaraz potem nadciągnęło istne polskie tsunami.
Kraków, Łódź i Śląsk gryzą się z resztą Polski, bo nie dostały organizacji a ponoć zasługują. pojawiają się pierwsze gadki wśród polityków o np. zabraniu kasy unijnej regionom wschodnim, bo Euro jest ważniejsze. w sumie nikt nie wie do końca skąd kasa na te wszystkie autostrady, stadiony i hotele ma się wziąść. premier daje do zrozumienia że Warszawa ma se radzić sama (przynajmniej zapewne dopóki rządzi w niej HGW ;P ). bazarowcy z Stadionu Xlecia - który ma być zburzony dla miejsca na Narodowy - zapowiadają wyjście na ulicę - bo chcą utrzymania targowiska... na tym samym miejscu przez całą inwestycję. a ja czekam kiedy pożremy się z Ukraincami.

cóż za piękny granat w szambo. proponuję poddać jakiejś firmie bukmacherskiej pomysł zakładu: czy za 2 lata UEFA odbierze Polsce prawa do EURO? chciałem zauważyć, że Portugalia takiego kopa niemal dostała (za wolno im szło i dostali ultimatum). a ja jakoś nie widzę tych setek km autostrad, nowoczesnych kolei, masy infrastruktury powstającej w tym szalonym kraju w ciągu 5 lat

no. to se ponarzekałem kolej na was.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Samo Zuo

PostWysłany: Sob Kwi 21, 2007 3:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli tzw. polskie piekiełko. Ta euforia kojarzy mi się trochę z tą przedwyborczą.... która skończyła się exodusem z Polski. Dlaczego - wiadomo. Przy całej spiskowej osobowości Kaczyńskich nie wierze,że za ich rządów pójdzie coś do przodu. Gdzie wielkie pieniądze, tam "układ". Gdzie "układ", tam korupcja. Kolejna działka dla PiS by ośmieszyć Polskę i wprowadzić polaków w jeszcze większy marazm i rezygnację.

Zastanawiam się co będzie za 2 lata. Nowe komisje i agencje rządowe ds. EURO (broń boże waluty! Euro odebrało by nam niepodległość! (sic!)). Nierozstrzygnięte przetargi z racji na wyimaginowaną korupcyjność oraz korupcję faktyczną (Witat PiS!Wiwat Samoobrona!Wiwat LPR!). Ciągłe obietnice rozbicia "tego układu" a "jak go rozbijemy" to będzie cacy i ruszymy z kopyta. Krytyka i naciski ze strony opozycji (pół biedy), UEFA i Ukrainy (bo poradzą sobie pewnie lepiej :/). No i nadejdą wybory... Znowu pójdzie głosować np. 30% uprawnionych. Co to oznacza, łatwo się domyśleć. Co będzie za 3 lata? Boję się myśleć.

To czarny scenariusz. Uważam go za mało prawdopodobny. Co nie zmienia faktu nie przychodzi mi żaden inny narazie do głowy.

W gwoli ścisłości. Ucieszyłem się jak usłyszałem,że mamy Euro. Euforii nie było. Fajnie,gospodarka ruszy do przodu. Tylko że nie dla informatyków, prawników, dobrych ekonomistów itp. itd. Może czas się przekwalifikować? Budowlanka - to jest przyszłość w Polsce. Do cholery, nie chce wyjeżdżać :/

Dobra, ponarzekałem. Wylałem troche żali. Nie zwracajcie na mnie uwagi. Malkontent ze mnie ostanio. Będzie pięknie i wspaniale.
Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 11:56 am    Temat postu: autostrady Odpowiedz z cytatem

Ambitne zadanie... ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że nagle z kopytka ruszą budowy autostrad i kolei. Tyle lat ślimaczy się to - przetargi, a to jakieś trudności po drodze jak stanowiska archeologiczne, parki i krajobrazy, a to dyskusje, że opłaty pobierane czasem, poświęcanie z pompą każdego kilomatra zrobionego.... Confused Chociaż miło jest pomarzyć, że o wiele krócej jechałoby się w części polskiej Very Happy

Biedna Ukraina... czy oni wiedzą w co się wkopali? HA HA HA HA
Powrót do góry
Fenek

PostWysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorzucę kolejna ciekawostke. W dniu kiedy to owo organizoatorstwo przypadło nam w udziale, szanowana Pani Minister Finansów, ogłosiła w telewizji, że pieniadze mamy, a owszem cały 1 mld. zł polskich (już nie tak nowych;D). Co w tym ciekawego? poprzedniego dnia TYch pieniędzy jeszcze nie było. Więc jezeli Pani Minister nie dokonała cudu rozmnożenia pieniędzy poprzez pączkowanie, to cos jest mocno nie tak.
Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Pią Cze 01, 2007 1:14 pm    Temat postu: PKP Odpowiedz z cytatem

PKP: ogrom zmian i inwestycji przed Euro 2012

PKP ma wielkie plany Razz kurcze
07.05.2007 onet.pl
-> EURO 2012
Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:08 pm    Temat postu: postępy Odpowiedz z cytatem

Rok po przyznaniu Euro 2012: 25 km autostrad

Wg onet.pl do uzytku dodano 25 km autostrad (fragment A1 Rusocin - Swarożyn) i 97 km dróg ekspresowych...
A trzeba jeszcze 1120 km autostrad i 2722 km dróg ekspresowych.

18.04.2008 onet.pl
-> 25 km autostrad
Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 8:50 pm    Temat postu: pierwsze skrzyżowanie autostrad Odpowiedz z cytatem

Powstanie pierwsze w Polsce skrzyżowanie autostrad

Umowę na rozbudowę węzła "Sośnica" na skrzyżowaniu autostrad A-4 i A-1 oraz drogi krajowej nr 44 w Gliwicach podpisano w piątek w Katowicach. Będzie to największy węzeł autostradowy w Polsce. Koszt inwestycji to 853 mln zł.

30.05.2008 gazeta.pl
pierwsze skrzyżowanie autostrad w Polsce
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Co tam na świecie Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: