| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| sądzę że.... |
| Polska da radę bez problemu |
|
0% |
[ 0 ] |
| da radę, ale ledwo co - coś jak Grecy z olimpiadą |
|
33% |
[ 2 ] |
| będą to najgorsze EURO w historii |
|
16% |
[ 1 ] |
| odbiorą nam organizację widząc co tu sę wyrabiać będzie |
|
50% |
[ 3 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 6 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Michal Dziennikarz - Fotograf

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:14 am Temat postu: EURO 2012 |
|
|
no i stał się cud. dostaliśmy organizację.
pierwsza, wysoka fala bezrozumnej radości przetoczyła się przez internet. zaraz potem nadciągnęło istne polskie tsunami.
Kraków, Łódź i Śląsk gryzą się z resztą Polski, bo nie dostały organizacji a ponoć zasługują. pojawiają się pierwsze gadki wśród polityków o np. zabraniu kasy unijnej regionom wschodnim, bo Euro jest ważniejsze. w sumie nikt nie wie do końca skąd kasa na te wszystkie autostrady, stadiony i hotele ma się wziąść. premier daje do zrozumienia że Warszawa ma se radzić sama (przynajmniej zapewne dopóki rządzi w niej HGW ;P ). bazarowcy z Stadionu Xlecia - który ma być zburzony dla miejsca na Narodowy - zapowiadają wyjście na ulicę - bo chcą utrzymania targowiska... na tym samym miejscu przez całą inwestycję. a ja czekam kiedy pożremy się z Ukraincami.
cóż za piękny granat w szambo. proponuję poddać jakiejś firmie bukmacherskiej pomysł zakładu: czy za 2 lata UEFA odbierze Polsce prawa do EURO? chciałem zauważyć, że Portugalia takiego kopa niemal dostała (za wolno im szło i dostali ultimatum). a ja jakoś nie widzę tych setek km autostrad, nowoczesnych kolei, masy infrastruktury powstającej w tym szalonym kraju w ciągu 5 lat
no. to se ponarzekałem kolej na was. _________________ In this picture stands a man, far away, alone and distant
Like a solitary field in some nameless foreign land |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samo Zuo

|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Czyli tzw. polskie piekiełko. Ta euforia kojarzy mi się trochę z tą przedwyborczą.... która skończyła się exodusem z Polski. Dlaczego - wiadomo. Przy całej spiskowej osobowości Kaczyńskich nie wierze,że za ich rządów pójdzie coś do przodu. Gdzie wielkie pieniądze, tam "układ". Gdzie "układ", tam korupcja. Kolejna działka dla PiS by ośmieszyć Polskę i wprowadzić polaków w jeszcze większy marazm i rezygnację.
Zastanawiam się co będzie za 2 lata. Nowe komisje i agencje rządowe ds. EURO (broń boże waluty! Euro odebrało by nam niepodległość! (sic!)). Nierozstrzygnięte przetargi z racji na wyimaginowaną korupcyjność oraz korupcję faktyczną (Witat PiS!Wiwat Samoobrona!Wiwat LPR!). Ciągłe obietnice rozbicia "tego układu" a "jak go rozbijemy" to będzie cacy i ruszymy z kopyta. Krytyka i naciski ze strony opozycji (pół biedy), UEFA i Ukrainy (bo poradzą sobie pewnie lepiej :/). No i nadejdą wybory... Znowu pójdzie głosować np. 30% uprawnionych. Co to oznacza, łatwo się domyśleć. Co będzie za 3 lata? Boję się myśleć.
To czarny scenariusz. Uważam go za mało prawdopodobny. Co nie zmienia faktu nie przychodzi mi żaden inny narazie do głowy.
W gwoli ścisłości. Ucieszyłem się jak usłyszałem,że mamy Euro. Euforii nie było. Fajnie,gospodarka ruszy do przodu. Tylko że nie dla informatyków, prawników, dobrych ekonomistów itp. itd. Może czas się przekwalifikować? Budowlanka - to jest przyszłość w Polsce. Do cholery, nie chce wyjeżdżać :/
Dobra, ponarzekałem. Wylałem troche żali. Nie zwracajcie na mnie uwagi. Malkontent ze mnie ostanio. Będzie pięknie i wspaniale. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissLeeloo z-ca red. naczelnego

|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 11:56 am Temat postu: autostrady |
|
|
Ambitne zadanie... ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że nagle z kopytka ruszą budowy autostrad i kolei. Tyle lat ślimaczy się to - przetargi, a to jakieś trudności po drodze jak stanowiska archeologiczne, parki i krajobrazy, a to dyskusje, że opłaty pobierane czasem, poświęcanie z pompą każdego kilomatra zrobionego.... Chociaż miło jest pomarzyć, że o wiele krócej jechałoby się w części polskiej
Biedna Ukraina... czy oni wiedzą w co się wkopali? HA HA HA HA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fenek
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:18 pm Temat postu: |
|
|
| Dorzucę kolejna ciekawostke. W dniu kiedy to owo organizoatorstwo przypadło nam w udziale, szanowana Pani Minister Finansów, ogłosiła w telewizji, że pieniadze mamy, a owszem cały 1 mld. zł polskich (już nie tak nowych;D). Co w tym ciekawego? poprzedniego dnia TYch pieniędzy jeszcze nie było. Więc jezeli Pani Minister nie dokonała cudu rozmnożenia pieniędzy poprzez pączkowanie, to cos jest mocno nie tak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 1:14 pm Temat postu: PKP |
|
|
PKP: ogrom zmian i inwestycji przed Euro 2012
PKP ma wielkie plany kurcze
07.05.2007 onet.pl
-> EURO 2012 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:08 pm Temat postu: postępy |
|
|
Rok po przyznaniu Euro 2012: 25 km autostrad
Wg onet.pl do uzytku dodano 25 km autostrad (fragment A1 Rusocin - Swarożyn) i 97 km dróg ekspresowych...
A trzeba jeszcze 1120 km autostrad i 2722 km dróg ekspresowych.
18.04.2008 onet.pl
-> 25 km autostrad |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:50 pm Temat postu: pierwsze skrzyżowanie autostrad |
|
|
Powstanie pierwsze w Polsce skrzyżowanie autostrad
Umowę na rozbudowę węzła "Sośnica" na skrzyżowaniu autostrad A-4 i A-1 oraz drogi krajowej nr 44 w Gliwicach podpisano w piątek w Katowicach. Będzie to największy węzeł autostradowy w Polsce. Koszt inwestycji to 853 mln zł.
30.05.2008 gazeta.pl
pierwsze skrzyżowanie autostrad w Polsce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|