Wysłany: Nie Kwi 15, 2007 6:26 pm Temat postu: aktualnie...
dobra, trza coś tu napisać
temat typowy dla wszystkich for dyskusyjnych - czego aktualnie słuchacie?
ja dawno juz znużony elektroniką (zresztą ebm is dead jako śpiewał Neuroticfish - od prawie 2 lat nie ma płyty która by mnie na dobre ruszyła od początku do końca jak stare vnv, pitchforki czy lost signal) poszukując nowych doznań muzycznych (dzięki bogu za last.fm, w połączeniu z wiadomymi kanałami jest to niesamowite narzędzie do rozszerzania horyzontów) wpadłem w takie klimaty, iż zaczynam watpić w swe zdrowie psychiczne
otóż całkowicie przypadkiem wpadłem na kapelę o nazwie Eläkeläiset. jest to banda Finów (co już sprawia, że nie są normalni) zajmująca się chlaniem i przerabianiem dowolnie wybranych numerów w stylu humppa - czyli fińskiej polki. co tu duzo opisywać - zobaccie sami. ten klip doskonale ich podsumowuje:
od tego numeru się zakochałem w ich muzyce:
a to już jest kompletne arcydzieło:
ale to nie koniec. poszukując rozmaitych informacji o tej bandzie chlorów, wpadłem na kolejnych Finów (gość ze skrzypkami miażdży!):
folkmetal folkmetalem, ale sadomasochistyczna wersja Rammsteina po fińsku
i teraz tylko dwa pytania... :
1) czy ja zaczynam tracić rozum?
2) CZEMU NIE URODZIŁEM SIĘ W FINLANDII? _________________ In this picture stands a man, far away, alone and distant
Like a solitary field in some nameless foreign land
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 10:05 am Temat postu:
i dlaczego podoba ci się Samael ? naprawde teraz niewiele z twojej strony mnie zaskoczy _________________ Ślimaki wyszły na żer. Znów będą dziurki w liściach.