Wysłany: Sro Lut 07, 2007 5:19 pm Temat postu: co dają w Danii
To ja mogę napisać, co tu sie wydaje.
Niejakie wydawnictwo Carlsen wydaje/wydało:
- Naruto
- Yu-Gi-Oh!
- Tokyo Mew Mew
- .hack
- Dragon Ball
- One Piece
- Shaman King
- Astro Boy
- Love Hina
- Neon Genesis Evangelion
- DN Angel
- Akira
- Manga Love Story
- CHOBITS
Jenostrzałówki
- Kajika
- Sandland
oraz
Tagn Manga (rysuj mangę)
Skriv Japansk (kana de Manga oraz Kanji de Manga)
A nie jakie MANG!SMO wydało m.in
- Samurai Deeper Kyo
- Demon Dairy
- INVU I envy you
- Vampire Game
- Gravitation
Mignął mi tez gdzieś Hellsing
A w antykwariacie udało mi się wyhaczyć po angielsku:
- Dirty Pair Dangerous Acquaintances wydawnictwa Manga
- Abenobashi Magical Shoping Arcade (dwa tomy tworzące całość) wydawnictwa TOKYOPOP
W zasadzie, to Dania nie jest mangowym pustkowiem... z tego co czytam, to nawet lepiej im się wiedzie (z tytułami) niż u nas... ale Alchemików nie maja
Muszą mieć nieco lepszy ryneczek, że Yugi-Oh! i Shaman King'a podali... u nas zapotrzebowanie na te tytuły raczej słabe.. głównie dlatego, że tv dała polski dubbing... <a w Niemczech szał na Yugiego jeszcze trwa... lecz to przez karciankę>
Z tego co wiem, to One Piece jest godny polecenia...
Samurai Deeper Kyo nie muszę chyba reklamować ^^
.hack cieszy się jakąś tam sława... ale dla mnie ta manga jest zdecydowanie za słodka.. brrr.. lukier
Chobits - jak zawsze Clamp robi furorę ^^ _________________ Shiteiru ka, Shinigami wa ringo shika tabenai.
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 9:30 pm Temat postu: kasiorka
Wydawnictwo Carslen wzięło się też za:
- Det levende slot Miyazakiego / Mette Holm - chodzi tu Ruchomy Zamek XXX - wybacz, nie pamiętam, a muszę iść spać już... (59,95 dk),
- One Piece Red (79,95 dk) i One Piece Blue
- Dragon Ball Z animecomic
- Magic Knight Rayearth
Doczytałam, żę Mang!SMO to jeszcze ma:
- Chrono Crusade
- Basara
- Princess Ai
- KARE First Love
- Vampire Game
- The devil Ororon
- Demon Diary
Generalnie ludzie mają tu więcej 'kieszonkowego', wydawcy wiedzą o tym ^^. W przeliczeniu na co stać ludzi, kupno z marszu tomiku mangi nie jest zachwianiem budżetu, mozna zrobić to spontanicznie... nie trzeba uwzględniać w wydatkach. Co innego jak się planuje kilka serii pociągnąć albo od razu całość. To i duńską kieszeń zaboli...
Tytuły, które wymieniłaś są dostępne także w Polsce, są to:
- Princess Ai
Nie jestem pewna co do Demon Diary, ale podejrzewam, że to "Wspomnie nia Demoana" autorek Kara oraz Lee Chi Hyong (Korea rządzi!). Mylę się?
Z tego co wiem, warto zobaczyć "Basar'ę" i oba "One Piece". _________________ Shiteiru ka, Shinigami wa ringo shika tabenai.