Forum Inne spojrzenie
Fotki nie tylko cmentarzy, rpg, manga i anime, koty i ich miłośnicy

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rozwazania nad tym dzialem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Manga & Anime
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sieg^^
redkator-mangowy

PostWysłany: Wto Lut 06, 2007 10:15 pm    Temat postu: Rozwazania nad tym dzialem Odpowiedz z cytatem

Dostalam kawalek wladzy nad tym forum i zastanawialam sie jakis czas co z tym zrobic. Niby nic prostszego nad prowadzeniem tematow i dyskusji o tym co sie lubi... Tak tylko, ze odbiorcy tego forum to rpg'owcy a nie mangowcy...

Wiem, ze duzo z was siega po mange raczej dla znalezienia inspiracji. Postaram sie wyszukac odpowiednie tytuly dla odpowiedniej problematyki.

Pytanie jest takie: kto z was i dlaczego chce zagladac wlasnie na ten dzial? Czego spodziewacie sie po kaciku Manga&Anime na rpg'owym forum?
Aga
Redaktor-MG

PostWysłany: Sro Lut 07, 2007 9:10 pm    Temat postu: pierwsza myśl Odpowiedz z cytatem

To fakt - wielu rpg'owców szuka w mandze i anime części wspólnych z rpg. A więc szeroko rozumiane sf i fantasy - to oczywiste. Wszelkie nowe spojrzenia i tematy są jak najbardziej porządane. Może dlatego 'łatwo' wchodzą w temat m&a - bez większych uprzedzeń, jeśli wiecie o czym mówię.
Wracając do tego, czego szukają rpg'owcy, to myslę, że nie można zapomnieć o nastrojowych opowieściach, często z jakąś tajemnicą w tle (mrok i destrukcja ^^), głównie chodzi mi o coś jak Witch Hunter Robin czy ostatnio odkryte ERGO PROXY. Coś, co sprawia, że siedzisz nieruchomo przez cały odcinek / rozdział, zachłannie śledząc każdą scenę. Chcąc więcej iwięcej.
Nie wiem czy muszę wspominać o wszystkim, co zawiera takie istoty jak wampiry, wilkołaki i wszelakie nadnaturale, espery.
Myślę, że w kręgu zainteresowań zostają także anime i mangi absurdalne, często sprawiające wrażenie bez ładu i składu.
To tak po krótce to, co przychodzi mi do głowy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Sieg^^
redkator-mangowy

PostWysłany: Pią Lut 09, 2007 11:54 am    Temat postu: podzial tematow ze wzgledu na gatunki literackie Odpowiedz z cytatem

W takim razie moge dokonac klasyfikacji m/a na gatunki i utworzyc odpowiednie tematy. Czasem jednak pojawia sie takie tytuly, ktorym ciezko bedzie dac etykietke...
tematy wynikle z podzialu m/a na gatunki literackie/filmowe:

sf
fantasy
horror
fantastyka*
thriller
obyczajowe
kwasne
<--male odstepstwo Wink

*to nie jest nieprzemyslane. Podzial fantastyki na fantasy i sci-fi oraz fantastyke grozy (jak kazdy podzial) jest sztuczny. W temacie 'fantastyka' bedzie miejsce dla wszelkich mieszanek w/wy podgatunkow.

Podchodze tu do rpg'owcow jak do 'normalnych' ludzi, ale na 100% bede przemycac zargon mangowy. Jesli ktos nie bedzie lapal kim jest mangaka albo co to jest dojinshi, to moge robic na biezaco slowniczek.
frycek
Redaktor Naczelny

PostWysłany: Pią Lut 09, 2007 1:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To mamy stworzyc nowe podforum z dzialami ?? czy tutaj w ramach postow chcecie zrobic jakis podzial ?? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sieg^^
redkator-mangowy

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podzial nastapi raczej tutaj... nie spodziewam sie szalenstw z wypowiedziami... jesli ja, Aga lub Ty, Drogi Adminie bedziemy uwazac, ze potrzebujemy wiecej miejsca lub, ze panuje tu zbyt wielki balagan, to dzialaj Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Manga & Anime Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: