Forum Inne spojrzenie
Fotki nie tylko cmentarzy, rpg, manga i anime, koty i ich miłośnicy

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wiedźmin

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Gry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Samo Zuo

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 6:54 pm    Temat postu: Wiedźmin Odpowiedz z cytatem

26 października wychodzi Wiedźmin (więcej na www.thewitcher.com).

Z miejsca dostało kategorię wiekową 18+ (Blood and Gore, Partial Nudity, Strong Langue, Strong Sexual Content, Violence ), Na soundtracku takie grupy jak Vader czy Rootwater. Z ograniczonych recenzji, zdjęć, filmiku z gameplay'em i trailera wychodzi obraz naprawdę mocnej gry. Bez przemilczeń. Na rynek amerykański wychodzi wersja przycięta (głównie grafika, patrz przydział wiekowy). Żadnych jednoznacznych wyborów, Żadnej bieli i czerni. Poprostu Sapkowski,Bagiński,CDProjekt i 22 mln zł.

Co do samej gry. Wygląda to na klon jednej z moich ulubionych złodzieji czasu - Gothica. Tam jednak erotyka, narkotyki i przemoc były podane w sposób "wygładzony", do dopowiedzenia. Fabuła ma być nieliniowa. Autorzy obiecują (ciekawe jak będzie naprawdę), że grę będzie można przechodzić wielokrotnie. Za każdym razem odkrywając nowe filmiki, przygody, zawiłości fabuły i zakończenia.

Fabuła rozpoczyna się 5 lat po "Pani jeziora". Nasz bohater cierpi na (no zgadnijcie :] ..... tak! Amnezję! (czy jak to tam inaczej nazwą). Jakież to orginalne. Poza tym o fabule nic nie wiadomo (poza tym o czym wspominałem, ma być mocna)

Grafika. Poszczególne ruchy bohatera składają sie (każdy) z ok 200 ujęć! Czegoś takiego w grach jeszcze nie zastosowano. A napewno nie na taką skalę. Filmy autorstwa Bagińskiego. No Comment Smile. Poza tym ciężko cokolwek powiedzieć. Materiałów jest niewiele. Wymagania... coż, optimum to Intel C2D 2,18 Gh (Athlon 5000+), 2 GB RAM-u i R x1950 Pro (GF7900 coś (ten mocniejszy)). Innymi słowy wyciśnięto z Direct X-a 9 wszystko co się dało.

Dźwięk. Zawodowcy. Kilka kawałków z gry jest na stronie. Jak na moje bez szału. Ale zobaczymy jak to w grze będzie wyglądać.

Dla czepialskich utyskiwaczy. Gra nie będzie się kręcić wokół sexu, narkotyków i wardej przemocy. Gra poprostu nie będzie ich przemilczać. Wiedźmin nie jest dla dzieci.

Na gram.pl jest do ściągnięcia gameplay, trailer i teledysk Vader-a. Polecam.

To nie będzie grzeczna gra Twisted Evil

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2007 7:39 pm    Temat postu: możliwości Odpowiedz z cytatem

Grafika kurczę, niczego sobie.
Obawiam się, że stanowczo nasz komp temu nie podoła... Sad
Powrót do góry
Samo Zuo

PostWysłany: Wto Paź 23, 2007 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O 13 dostałem telefon z działu logistyki. Przybył kurier...

...cierpliwie czekałem na powrót do domu, nie jadłem obiadu jeszcze... Ale zerwałem folię, uwalniając piękny zapach farby drukarskiej...

... i oto MAM! JEST! Leży obok. DVD z grą, DVD z tonami bonusowych materiałów, DVD z muzyką (26 utworów), instrukcja, poradnik, powiść Sapkowskiego i duża mapa. Płyty pięknie drukowane. Reszta materiałów na śliskim papierze kredowym w kolorze. Wszystko to zamknięte w pięknym etui.

Niestety, brakuje mi jeszcze zasilacza, RAM-u i kilku mało ważnych drobiazgów by móc zmontować nowego kompa. Do tego urlop mi się opuźni z racji dużej ilości zamówień oraz konieczności postawienia w firmie bazy danych dla systemów nadzoru elektronicznego...

...ale już niedługo :]. Nie skożystam co prawda z faktu, że mam grę 2 dni przed premierą. Ale nie ma to znaczenia. Dzień W Którym Przepadnę (na czas jakiś) nadchodzi Very Happy... i nic go nie powstrzyma :]

Dobrej jakości screeny na www.cdprojekt.info oraz www.gram.pl
Powrót do góry
MissLeeloo
z-ca red. naczelnego

PostWysłany: Nie Lis 25, 2007 4:25 pm    Temat postu: żyjesz? Odpowiedz z cytatem

I jak tam idzie gra??
Niedostępny dla świata??
Laughing
Powrót do góry
Toperz

PostWysłany: Wto Gru 11, 2007 1:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

świetne recenzje i oceny. idzie ze sklepów jak świeże bułki. niestety... nie na mojego kompa Sad

offtop. netu nadal niemam ale mam dostęp do niego w pracy. łącze 2 mega i jak roboty mało to se śmigam Smile wiec bede sporadycznie sie pojawiał. pozdrawiam Smile
Samo Zuo

PostWysłany: Sob Sty 05, 2008 4:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trochę na długo przepadłem Razz. No, ale razem z hasłem na konto. Recenzję może jakąś uzupełniającą napisze, przy chwili wolnego czasu. Krótko opisując. Jak Gerald zaczyna sypać tekstami, to człowiekowi nie nadąża szczę ka opadać :]. Gra jest bardzo grywalna, swojska i na swój sposób ostra. Jednak zdecydowanie mniej brutalna (życiowo) niż się zapowiadało. A szkoda. Nie zmienia to faktu, że włożono w to ogrom pracy. W święta miałem ją kończyć, ale karta graficzna mi siadłą (też może coś skrobnę na ten temat :/).

Generalnie polecam każdemu, u kogo będzie działać Smile

A wszystkim bez wyjątku radzę poczytać recenzje i opinie w serwisach zagranicznych o tej grze. Polecam zwłaszcza serwisy amerykańskie Laughing
Powrót do góry
Toperz

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W listopadzie stuknął milion sprzedanych kopii. doliczcie torrenty... trza coś dodawać?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Inne spojrzenie Strona Główna -> Gry Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: